Schoolplein project


Toen de leerkracht van de kinderen mij en mijn vriendin vroeg om het schoolplein wat leuker te maken voor de kinderen zagen wij een geweldige kans om de muren met iets te beschilderen wat tot de verbeelding van de kleuters zou spreken.


Dit project had meerdere stappen waarbij de eerste stap het meten van de muren was en het bepalen van de schaal om het wat realistischer te maken voor de kinderen. Hierna kon het leukere gedeelte beginnen, het bepalen welke winkels en gebouwen we zouden gaan schilderen en hier een schets van maken om vanaf te kunnen werken.De volgende stap was het voorbereiden van de muren met een voorstrijk zodat de schilderingen lang blijven zitten zodat de kinderen er jaren van kunnen genieten. We zijn begonnen met het tekenen van de silhouetten van de diverse gebouwen met krijt en hierna hebben we met de speciale voorstrijk de muren geprepareerd.Nadat de voorstrijk er op zat konden we gaan beginnen met de basis kleuren van de gebouwen en de ramen en deuren. Alles begon nu vorm te krijgen en we konden al een beetje zien wat het eindresultaat zou gaan worden.De laatste stap voor de winkels en gebouwen was het toevoegen van de details om alles compleet te maken. We hebben besloten om grote iconen te gebruiken zodat het voor de kinderen duidelijk zou zijn welke winkels en gebouwen er zijn.

Er is een bouwmarkt, een dierenwinkel, een ziekenhuis, een bakkerij, een busstation, een tankstation en een supermarkt. De supermarkt is gebaseerd op de lokale Jumbo zodat alle kinderen deze gelijk herkennen.

De bushalte hebben we op het laatste moment besloten toe te voegen, het leek ons leuk het bankje bij de muurschildering te betrekken aangezien de leerkrachten hier vaak zitten als de kinderen buiten spelen.


Er was nog een muur die we wilden schilderen. Deze muur is lang geleden een keer geschilderd maar was flink beschadigd en was toe aan een frisse, nieuwe look.

Voor deze muur hebben we besloten om een simpel berg silhouet ontwerp te maken.

De basis hiervoor was een simpele schets waarna we met de vrije hand de bergen hebben opgezet op de muur.We hebben uiteindelijk het ontwerp wat moeten aanpassen wegens een "last minute" verandering in de te beschilderen muren maar we hebben alles aangepast en we zijn heel trots op het eindresultaat.10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven