Bedrijfslogo op hout Studio Dichtbij Zandvoort

Wat een feest! Er kwam een aanvraag binnen voor het branden van een bedrijfslogo met webadres op een groot massief stuk hout.


De klant wilde graag een stoer, robuust bord om bij hun verhuur studio te kunnen plaatsen. Na wat overleg besloten we dat een bord van zo'n 80 x 80 cm de juiste maat zou zijn.

Bij mijn favoriete houtleverancier (SolidWood in Klundert) een prachtige plank van beukenhout kunnen vinden die hier zeer geschikt voor zou zijn, gelukkig kreeg ik hulp met het tillen aangezien de plank zo'n 10 cm dik is en dus bleek het een loodzware taak om de plank in de auto te krijgen.


Nu kon het plannen en uitwerken beginnen. Stap 1 was natuurlijk het schuren van de plank, hier zijn wel een aantal uren in gaan zitten om het glad genoeg te krijgen om er netjes en strak op te kunnen branden. Als er te veel oneffenheden op het hout zitten gaan de lijnen "vloeien" als je je pyrografie apparaat gebruikt.


Aangezien dit mijn eerste transfer project was heb ik eerst proef gedraaid op een kleine snijplank. Dit ging prima aangezien het allemaal op een enkel A4 vel

paste dus de proef was geslaagd. Tijd om met het echte werk te beginnen.


Het begint natuurlijk met het spiegelen van het logo en hierna begint het zoeken naar de juiste maat. Dit is in mijn geval het makkelijkst te regelen in Word.

Na flink wat proberen was ik tevreden met de maat. Ik wilde zo veel mogelijk van de plank benutten en onderin net voldoende ruimte laten om de website er duidelijk onder te krijgen.


Dit bleek naderhand het makkelijkste deel te zijn... nu kwam het transfer avontuur en ow ow wat heb ik een hoop gescholden die avond!

Er zijn natuurlijk een heleboel makkelijkere manieren om een afbeelding te transferen naar het hout alleen ik moest roeien met de riemen die ik had dus ik heb per A4 geprint en hierna gekopieerd op een leeg stickervel (de gladde kant die overblijft als je de stickers van het vel haalt).

Daarna begint een heel secuur werkje van het exact aansluitend de afbeeldingen op de plank krijgen. Na zo'n 50 pogingen zat het er op en was ik tevreden.

Eindelijk kon ik beginnen met branden!

Heerlijk werkje wat wel een aantal uren in beslag heeft genomen maar het resultaat was al snel te zien.


Stukje bij beetje kreeg het steeds meer vorm. De lijnen heb ik eerst met potlood wat strakker getekend voor ik de lijnen ben gaan branden.

Ik denk dat ik totaal met de lijnen een uur of 3 bezig ben geweest. Hierna kwam het inkleuren van de zwarte vlakken waar ik minimaal 5 uur mee bezig ben geweest. Ik heb een wat smalle brandpunt gebruikt om te zorgen dat de kleur goed donker was, dit heeft me wel wat extra tijd gekost maar het resultaat was het waard. De bredere punt vond ik te licht en na een aantal pogingen ben ik gewoon teruggegaan naar de smallere, vlakke punt.


Na al die uren branden was ik heel tevreden met het resultaat en gelukkig was de klant ook heel blij.


Heel eerlijk is het al een super tof logo dus is het logisch dat het eindresultaat geweldig is.


De laatste stap was het afwerken en beschermen van het hout. Ik heb in overleg met onze locale "doe het zelf" zaak een matte spuit vernis gebruikt om het hout te beschermen tegen het zoute klimaat in Zandvoort, zonder de kleur van het hout te veranderen.


Nu kon ik eindelijk over gaan tot levering! Gelukkig was mijn man bereid om te helpen aangezien ik het zelf nooit in (of uit) de auto had kunnen krijgen.

De klant gaat zelf de installatie en verlichting regelen dus zodra het staat en ik hier ene foto van heb zal ik die hier nog delen.


Een super tof project om te doen en hopelijk komen er nog meer van dit soort aanvragen binnen. Zeker voor herhaling vatbaar!
* PS: Als iemand een supertoffe studio zoekt op een steenworp afstand van het strand om even lekker een weekendje (of langer) van Zandvoort te genieten dan kan ik absoluut StudioDichtbij aanraden! www.studiodichtbij.com2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven